Testimonial – Ilona Lette

Lees het verhaal over hoe Ilona 40 kilo kwijt raaktte!

Toen ik lang genoeg ongelukkig was geweest en ik er klaar voor was om mijn levensstijl te veranderen, heb ik Ruben benaderd voor hulp. Mijn doel was niet concreet, wel heel groot, gezien mijn startgewicht van 120 kilo: gezond en fit worden. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en durf ik te zeggen dat ik dit heb bereikt.

Je levensstijl veranderen kan je alleen zelf doen, maar goede hulp, richting en bemoedigende woorden kunnen je proces veel meer kans van slagen geven. En als je daar naar op zoek bent, ben je bij Ruben aan het goede adres.

Vanaf het begin viel het me op dat hij oog heeft voor jou als persoon, jouw kunnen en je doelen. Vraag me niet hoe hij het doet, maar hij weet je altijd iets verder te laten gaan op het moment dat je zelf al opgegeven hebt. Hij ziet daarnaast ook je grenzen en houdt rekening met beperkingen die je in de weg zitten. Kan je het niet zo? Dan bedenkt hij een alternatief.

Ik had jaren weinig lichaamsbeweging gehad, enorm met mezelf in de knoop gezeten en had significant overgewicht. Je levensstijl veranderen had voor mij ook psychisch zijn gevolgen. Gewicht verliezen is niet eens de helft van het gevecht. Er moet iets veranderen in je hoofd, in de manier waarop je met bepaalde dingen omgaat. Ik moest toegeven dat ik bepaalde dingen niet (direct) kon, ik moest me kwetsbaarder opstellen, mezelf laten zien.Tot mijn eigen verbazing viel me dat veel minder zwaar dan in het verleden. Dat kwam puur omdat Ruben me daar ruimte voor gaf. En tijd. Emotie is onlosmakelijk verbonden met sport heb ik gemerkt. Je kunt alle bovenstaande dingen, tot het gaatje gaan, alles geven en jezelf veranderen niet zonder emotie. Ook dit aspect van training en verandering heeft bij Ruben een plek.

Verder kan ik nog zeggen dat zijn kennis groot is. Ik wilde zijn hulp best aanpakken, maar ‘zomaar’ aanpakken, daar ben ik misschien wat te eigenwijs voor. Ik heb wel honderdduizend keer gevraagd: ‘Waarom?’ en iedere keer had Ruben een gedegen antwoord. Hij kon me uitleggen hoe mijn lijf werkt, hoe oefeningen daarop hun uitwerking hadden en waarom hij koos voor een bepaalde manier of oefening.

Ook niet onbelangrijk, de uurtjes zijn altijd ontzettend gezellig. Ruben is hartelijk, vriendelijk en kan prima ouwehoeren tussen het harde werken door.

De verandering die ik doorgemaakt heb is gigantisch. Ik heb jaren niet willen geloven dat sport leuk kon zijn en inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder moet. Mijn lijf is bijna 40 kg minder zwaar en mijn vetpercentage zit in de groene cijfers. Ik maak andere keuzes en ben zoveel blijer met mezelf dan ooit.

Ik had dit niet alleen gekund.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een