Sportvasten ervaring Petra Noordhuis(deel 1)

In deze blog neemt Petra Noordhuis je mee in haar ervaring met Sportvasten. Hoe voelt ze zich tijdens de kuur en wat levert het haar op?

Wat levert je zo’n sportvasten kuur op?

‘Kom je niets tekort met dit dieet*? Je hebt toch bouwstoffen nodig?’ ‘Is dat wel goed, zo’n crashdieet?’ Dat zijn zo ongeveer de vragen die je krijgt als je gaat sportvasten. Vragen die allemaal beantwoord worden als je Google even raadpleegt. De beste vraag zou eigenlijk zijn: ‘Wat levert het je nu eigenlijk op, zo’n sportvastenkuur?’ Hierbij mijn sportvasten ervaring.

Waarom sportvasten?

In januari ben ik begonnen met het Changing Lifestyle Program (CLP) van Ruben. Het gaat prima: ik val af en word fitter, maar het kán beter. Ik heb nog steeds een hang naar koolhydraten en heb regelmatig trek in suiker, pasta en brood. Daar wil ik vanaf. Het CLP doen we met een groepje en groep- en lotgenoot Kjeld loopt inmiddels alweer de tien kilometer in een strakke tijd. Niet dat ik dat per se wil, maar wat meer conditie is welkom. Daarom de keuze voor sportvasten. Niet vanwege de bikinistress of iets dergelijks, hoewel kilo’s verliezen een prettige bijwerking is.

De afbouwdagen

Tijdens de afbouwdagen eet je steeds minder. De dierlijke eiwitten worden meteen geschrapt. ‘O jee, maar breek je dan geen spieren af?’ Neehee, je krijgt supplementen die dit voorkomen. Wat je wel eet: fruit, sap, salade, nootjes, groenten en op de eerste dag wat rijst. Een kommetje rijst, staat er in mijn voorschrift. Ik pak voor de zekerheid de grootste kom die ik heb. Zo ben ik dan ook wel weer.

De vastendagen

Op de vastendagen drink je drie keer per dag een klein glaasje sap, aangevuld met Omega 3, multivitamine, Calcium/Magnesium/Zink en ik koos ook voor de resveratrol. ‘Wow, heb je dan geen honger?’ Dat komt in vlagen, maar het valt mee. Ik ben aan het verhuizen en heb mijn complete voedselvoorraad in mijn nieuwe woning neergezet, dus weinig verleiding. Gisteren móest ik wel naar de supermarkt voor kattenvoer. Ik viel met mijn neus in de vers gebakken broodjes en ploeterde me via de Oranje tompoezen en restanten paaseitjes naar het dierenvoer. Dat was een lastig momentje.

Kun je blijven werken tijdens het sportvasten?

Ik denk dat het per persoon wisselt. Ik kan me voorstellen dat het voor een bouwvakker lastiger is dan voor een telefoniste. Ik zit dus zelf middenin een verhuizing en vind die afleiding wel prettig. Voor mij zijn de lastigste momenten de verveelmomenten of de bankhangperiodes. Dat zijn ideale momenten om te gaan zoeken en grazen. Het is trouwens onvoorstelbaar hoeveel eten er op de tv voorbijkomt, dus je wordt steeds getriggerd. Dat realiseer ik me nu pas. Voor mij is afleiding dus prettig, met uitzondering van de tv. Recepten uitscheuren van de Allerhande is trouwens niet zo’n handige hobby in deze periode.

Hoe voel je je tijdens het sportvasten?

Dat is vrij wisselend, lees ik ook bij anderen. Ik zit nu op dag 5 en was op dag 2 lamlendig en had op dag 3 wat hoofdpijn. Vandaag merkte ik dat ik pap in mijn benen heb bij het traplopen (en ik moet zo nog sporten) en dat ik niet te snel op moet staan. Verder voel ik me prima. Overigens heb ik wel de luxe dat ik hier niet geconfronteerd word met verleidingen van kinderen die pannenkoeken staan te bakken en dergelijke. Dat scheelt. Het enige dingetje is dat ik mijn vriezer vanwege de verhuizing leeg moet maken en mijn hond elke dag een schepje van mijn ingevroren kliekjes voer. En dan kijk ik jaloers toe. Ik kwijl nog erger bij zijn voerbak dan hij. Erger moet het niet worden…

En de resultaten?

Het is boven verwachting, dat zeker. Maar daarover vertel ik je volgende keer meer. (OK, tipje van de sluier dan: -6 cm buikomvang in 4 dagen.)

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een