Zomer tips om slank te blijven.

In je zwemkleding kun je weinig van je lichaam verbergen. Daarom is iedereen erbij gebaat om in de zomer slank te blijven. Nu het mooie weer er weer zit te komen geven wij je tips om slank te blijven in de zomer.

Zomer tips om slank te blijven

Dat zou zomaar een titel in een damesblad kunnen zijn. Vóór de zomer krijg je van de media tips om in je bikini (of zwembroek) te passen, rond de kerst krijg je recepten waarmee je zoveel mogelijk calorieën naar binnen werkt en in januari krijg je weer tips om het nieuwe jaar slank(er) te beginnen. Zo is de cirkel weer rond. En menige buik ook. Zomer tips om slank te blijven dus.

Tips

Waarom die behoefte om in de zomer slank te zijn? Simpel, omdat je in zwemkleding weinig kunt verbergen. Met een dik vest kun je nog wel wat camoufleren, met zomerkleding is dat wat lastiger. Ineens valt op dat je geen zwemband mee naar het strand hoeft te nemen, zeg maar. Je hebt al een ingebouwd exemplaar. Wat dan? Ga in ieder geval vooral geen crashdieet volgen. Het langetermijneffect is nul en na een week op water en (geen) brood leven bestaat de kans dat je alles er uit pure frustratie weer aan eet. Wat dan wel?

3 tips om slank te blijven

  1. Maak gebruik van het mooie weer. Ga voor die tv weg en ga wandelen, fietsen, beachvolleyballen of welke sport je ook leuk vindt. Denksport helpt niet.
  2. Ban de barbecue, tenzij je je verre houdt van sausjes en stokbroden met kruidenboter. Grill een lekker kipfiletje of wat groenten en eet er een salade bij.
  3. Drink geen calorieën. Met het warme weer heb je vaak meer dorst, maar laat de milkshakes, frisdranken en sapjes liever staan. Ben je het water zat? Doe er eens wat fruit of een takje munt in. Ok, het is iets anders dan een koud colaatje of biertje, maar je moet er wat voor over hebben. Doe alsof je het lekker vindt. Fake it till you make it.

Hoe overleef ik mijn vakantie?

Waarschijnlijk ga je ook op vakantie in de zomer. De meeste mensen komen dan aan. Dat gebeurt je niet met een paar simpele richtlijnen. Daarom ook wat vakantie tips om slank te blijven.

  1. All inclusive? Oefen het mantra: ‘Het hoeft niet op, morgen staat het er weer’. Sterker nog, diezelfde lauwe patat en kleffe pizza staat er nog twee of drie weken lang. En zo smaakt het vaak ook, maar het lijkt zo lekker. En dus stapel je je bord (en je buik) vol. Loop liever drie keer met een beetje. Grote kans dat je die laatste keer overslaat.
  2. Happy hour of is de drank inclusief? Weersta de verleiding van alcohol. In een Amaretto of Sambucca zitten ongeveer 350 kcal. Dat tikt lekker aan. Drank laten staan scheelt je bovendien een hoop hoofdpijn. En je weet bovendien de volgende dag de naam nog van degene naast wie je wakker wordt.
  3. Beweeg! Stel jezelf een doel. Wandel bijvoorbeeld net zo lang langs het strand tot je een 20 woest aantrekkelijke mensen bent tegengekomen. Doe dit niet op het naaktstrand. Of wel, als je lekker lang wilt lopen.

Helpen deze tips echt, Ruben?

Ja hoor, maar het zijn wel dooddoeners natuurlijk. Want jij hebt ze helemaal niet nodig, die tips om slank te blijven. Je bent ook niet gek. Dus let gewoon effe op. Als je toch los gaat, doe het dan de volgende dag rustig aan qua eten. En wat minder rustig aan qua sporten. En ben je mijn raad vergeten, dan kom je gewoon langs na je vakantie. Maar het is dan altijd wel erg druk (want er is niemand die aan zomertips doet), dus bel even voor een afspraak.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een