Wintersportvakantie

Ben jij voldoende voorbereid voor je wintersportvakantie? Jaarlijks gebeuren er talloze ongelukken tijdens de wintersport. Vaak komt dit door een onvolledige voorbereiding. Wij leggen je uit hoe jij je kunt voorbereiden op je wintersport.

Wintersportvakantie

Hoewel de temperaturen in Nederland het niet doen vermoeden is het toch echt bijna winter.
Een witte kerst lijkt er dit jaar niet in te zitten en het is nog maar afwachten of we dit jaar überhaupt nog sneeuw zullen gaan zien.
Steeds meer Nederlanders zoeken daarom ook de sneeuw elders in de vele wintersportgebieden elders in Europa. Klinkt leuk een wintersportvakantie, maar zijn wij er ook op voorbereid?

Ben je wel fit genoeg voor een wintersport?

Als je gaat skiën of snowboarden ben je de hele dag actief en vraag je (on)gemerkt best veel van je lichaam. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de hele dag actief bezig gaat dat je je lichaam hier op moet voorbereiden. Het is onverstandig om dit niet te doen. Met skiën is het belangrijk dat je je lichaam onder controle hebt. Bij een ‘hobbel’ op de piste moet je in staat zijn om te corrigeren.
Om de controle over je eigen lichaam te kunnen houden wordt een bepaalde mate van fitheid verwacht.

CLUKS

Een stukje verdieping. Wil je er voor zorgen dat je lichaam is voorbereid op de wintersport? Dan moet je actief aan de slag met C-L-U-K-S. Cluks is niet een van de vele populaire ‘sporttermen’ maar is een afkorting voor 5 vaardigheden die een basis vormen voor een (winter)sport.

1. Coördinatie
2. Lenigheid
3. Uithoudingsvermogen
4. Kracht
5. Snelheid.

Deze vaardigheden zijn allen goed te trainen en geven je een uitstekende basis voor de wintersport.
Het aantal ongelukken tijdens de wintersport stijgt elk jaar nog steeds en de risico’s worden enorm onderschat. Een goede voorbereiding kan de risico’s doen verminderen en mag daarom niet worden onderschat.

Personal training en wintersportvakantie

D.m.v. goede begeleiding wordt aandacht gegeven aan de juiste spieren die van belang zijn tijdens je wintersport. In een korte tijd kun je bovenstaande vaardigheden verbeteren en daarmee een risico verminderen. Personal Training zorgt ervoor dat je met een zekerder gevoel kunt gaat skiën of snowboarden.

Bij De personal trainers kun je voor een korte periode onder persoonlijke begeleiding fitter worden voor je wintersport. Ik geef je de benodigde basis mee zodat je je over het skiën geen zorgen hoeft te maken. Veiligheid gaat immers boven alles.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een