Wintersportvakantie

Ben jij voldoende voorbereid voor je wintersportvakantie? Jaarlijks gebeuren er talloze ongelukken tijdens de wintersport. Vaak komt dit door een onvolledige voorbereiding. Wij leggen je uit hoe jij je kunt voorbereiden op je wintersport.

Wintersportvakantie

Hoewel de temperaturen in Nederland het niet doen vermoeden is het toch echt bijna winter.
Een witte kerst lijkt er dit jaar niet in te zitten en het is nog maar afwachten of we dit jaar überhaupt nog sneeuw zullen gaan zien.
Steeds meer Nederlanders zoeken daarom ook de sneeuw elders in de vele wintersportgebieden elders in Europa. Klinkt leuk een wintersportvakantie, maar zijn wij er ook op voorbereid?

Ben je wel fit genoeg voor een wintersport?

Als je gaat skiën of snowboarden ben je de hele dag actief en vraag je (on)gemerkt best veel van je lichaam. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de hele dag actief bezig gaat dat je je lichaam hier op moet voorbereiden. Het is onverstandig om dit niet te doen. Met skiën is het belangrijk dat je je lichaam onder controle hebt. Bij een ‘hobbel’ op de piste moet je in staat zijn om te corrigeren.
Om de controle over je eigen lichaam te kunnen houden wordt een bepaalde mate van fitheid verwacht.

CLUKS

Een stukje verdieping. Wil je er voor zorgen dat je lichaam is voorbereid op de wintersport? Dan moet je actief aan de slag met C-L-U-K-S. Cluks is niet een van de vele populaire ‘sporttermen’ maar is een afkorting voor 5 vaardigheden die een basis vormen voor een (winter)sport.

1. Coördinatie
2. Lenigheid
3. Uithoudingsvermogen
4. Kracht
5. Snelheid.

Deze vaardigheden zijn allen goed te trainen en geven je een uitstekende basis voor de wintersport.
Het aantal ongelukken tijdens de wintersport stijgt elk jaar nog steeds en de risico’s worden enorm onderschat. Een goede voorbereiding kan de risico’s doen verminderen en mag daarom niet worden onderschat.

Personal training en wintersportvakantie

D.m.v. goede begeleiding wordt aandacht gegeven aan de juiste spieren die van belang zijn tijdens je wintersport. In een korte tijd kun je bovenstaande vaardigheden verbeteren en daarmee een risico verminderen. Personal Training zorgt ervoor dat je met een zekerder gevoel kunt gaat skiën of snowboarden.

Bij De personal trainers kun je voor een korte periode onder persoonlijke begeleiding fitter worden voor je wintersport. Ik geef je de benodigde basis mee zodat je je over het skiën geen zorgen hoeft te maken. Veiligheid gaat immers boven alles.

Don’t Stop Here

More To Explore

Blog
Ruben Buursen

Hoe gaat het afvallen bij jou?

De eeuwige strijd; Het afvallen gaat nooit zoals gehoopt. De afgelopen decennia is het aantal diëten en voorgeschreven voedingspatronen enorm gestegen.‘Tot wanhoop toe’ krijgen we

Blog
Ruben Buursen

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’. Je opa of oma heeft het vast wel eens aan je gevraagd. Gelukkig is er in de wereld om ons heen steeds meer de focus op gezonde voeding, maar zijn er ook nog steeds mensen die geen groenten lusten. Wij hebben wat tips voor je en leggen je uit waarom groenten zo belangrijk zijn!

Blog
Ruben Buursen

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag is een moeilijk punt voor velen. We zijn vaak vastgesleten in patronen en om dit te doorbreken kost veel moeite. Het is zonder meer een kwestie van een lange adem. Hoe pas je gedragsverandering toe, en belangrijker; Hoe houdt jet het vol? lees er snel meer over.