Wat is een alternatief voor personal training?

Lukt het je (even niet) om welke reden ook om met een Personal Trainer aan de slag te gaan, maar heb je wel behoefte aan begeleiding en coaching? Er bestaan best wel wat alternatieven waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Wij helpen je, en geven je wat ideen!

Alternatieven Personal Training

Traditioneel gezien is januari de maand voor sportscholen, personal trainers, diëtisten en andere gerelateerde beroepen, de maand om als een idioot reclame te maken om jou ervan te overtuigen je bij hun als klant aan te melden. Logisch, want het begin van een nieuw jaar is traditioneel gezien een mooie start voor goede voornemens. Als personal trainer doe ik er ook aan mee, maar toch wil ik het dit jaar iets anders doen. Er wordt vaak gezegd dat Personal Training duur is, dus laten we samen eens kijken naar wat Personal training alternatieven.

Small group training

Veel Personal Training studio’s bieden Small-group training. Small group training is vaak een goedkoper alternatief. Bij ons in de studio heb je al wekelijks de beste coaching vanaf 12,50 per week!
Small group training is vaak in een kleine groep van 4-8 personen. Bij ons in de studio kiezen we zelfs voor groepen tot max 6 om de kwaliteit te waarborgen. De trainingen bevatten veel variatie en is een prima alternatief voor een sportschool of 1-1 training.

In de buitenlucht

Ben je een buitenmens? Ga lekker buiten aan de slag. Enkele jaren geleden kwam het fenomeen ‘bootcamp’ ineens op. Je bent lekker buiten, hebt het voordeel van een groep en is budgettechnisch ook aantrekkelijk. Bootcamp organisaties bieden hun diensten vaak al aan vanaf een paar euro per keer. De training duurt vaak een uurtje en een strippenkaart is de uitkomst voor degene die niet elke week structureel op hetzelfde moment kan.

Hardlopen

Hoewel ik het niet aan iedereen zou adviseren is hardlopen in eerste instantie een prima idee om je conditie wat mee op te schroeven en in combinatie met de juiste voeding ook prima om gewicht mee te verliezen. Een klein nadeel is misschien dat het een redelijk eenzijdige belasting is en bij een niet correcte looptechniek blessuregevoelig kan zijn. Je hebt hardloopverenigingen die je hierbij kunnen helpen. Je kunt ook zelf aan de slag met de inmiddels welbekende ‘EVI’ EVI is een Belgische dame die je ondersteunt en motiveert middels een app tijdens het lopen.

Online Personal Training

Hecht je toch waard aan de 1-1 coaching? Dan is de online coaching een uitkomst.
Wij hebben zelf een online dienst bedacht waarbij we de beste ondersteuning bieden in voeding,training en lifestyle. Je krijgt middels een applicatie je schema’s met de oefeningen doorgestuurd en vinkt ze af wanneer je ze gedaan hebt. We vertellen je wat je moet doen met je voeding, geven je lifestyle advies en nog veel meer.

Doe iets wat je leuk vind.

Niet al te lang geleden was ik bij een cursus voor Personal Trainers. We hebben het o.a gehad over dat wij mensen graag iets willen nastreven wat we eigenlijk niet zijn of wat ons veel moeite kost om te worden. Als je niet de constitutie hebt om veel spieren op te bouwen moet je je afvragen of je het wel waard vind om zoveel tijd te investeren in wat niet eens bij je bouw past. Natuurlijk vind ik als Personal Trainer dat je gezond moet zijn, maar het hoeft niet allemaal zo perfect..
Doe daarom de sport die je leuk vind. Beweeg, en activeer je lichaam middels iets wat dicht bij je ligt en wat je leuk vind om te doen. Personal Training blijft voor mij bij uitstek wel de manier om fitter en gezonder te worden maar er zijn echt meer wegen die je kunt bewandelen. Laat je niet leiden door wat anderen zeggen of door perfecte plaatjes die circuleren op het web. Doe iets wat je leuk vind en start nu!

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een