Voed je lichaam, niet je mond.

Natuurlijk snappen we allemaal dat een stuk fruit een beter alternatief is als tussendoortje ipv een koek. Maar hoe maken we deze gezonde keuzes? Waar begin je en zijn er tips die hierbij helpen?

Voed je lichaam en niet je mond!

Het is vaak een terugkerend iets.
Op een bepaald punt in je leven wil je weer gezonder gaan leven, en voeding is er een onderdeel van. Maar hoe begin je? Daar sta je dan in de supermarkt, wat is nu we goed om te kopen en wat niet?
Hier zijn wel wat tips voor, daarover dadelijk meer. Want, ‘voed je lichaam en niet je mond’ klinkt wel zo mooi, maar hoe doe je dat?

Voed je lichaam.

Wat ik hiermee bedoel zal niet moeilijk zijn. Je lichaam heeft namelijk behoefte aan ‘echt’ en voedzame producten. Producten waar daadwerkelijk voedzame ingrediënten inzitten en geen producten met lange etiketten met informatie wat er allemaal wel niet in het product zit.
Voedzame producten zijn puur en bevatten een bron aan gezonde voedingsstoffen.
Helemaal 100% clean eten is tegenwoordig lastig en hoeft ook niet, maar ook bij jou is er vast ruimte voor verbetering.

Waar begin ik dan?

In een van mijn eerdere blogs heb ik het advies geschreven om als eerste stap bewust te worden van wat je nu eigenlijk eet. Ook nu adviseer ik je met klem om eerst eens bij te gaan houden wat je eet. Schrijf het op en doe er iets mee. Er zijn tegenwoordig talloze apps te vinden in de IOS en playstore die je informatie kunnen geven waar een product uit bestaat. je kunt in een oogopslag zien of het product veel of weinig vitamines en/of andere goede voedingsstoffen bevat. Handig toch?

Gezonde boodschappen.

Met behulp van de apps kun je dus achteraf bekijken of het product waarvan je denkt dat het gezond is, daadwerkelijk zo gezond is als je denkt.
Tijdens het doen van de boodschappen kun je ook zonder hulp van je app al op de gezonde tour! Hoe? Hieronder enkele tips.

Healthy Tour

1. Kies biologisch. Biologisch is tegenwoordig niet meer zo duur als dat wij denken. Oké, allicht zal het nog steeds iets duurder zijn, maar je maakt wel een gezonde en bewuste keuze.

2. Bekijk de etiketten. Vaak handelen we uit gemak en halen we de producten die voor ons bekend zijn. Maar verdiep je er eens in en vergelijk vooral. Het neemt iets meer tijd in beslag tijdens het doen van de boodschappen maar na verloop van tijd leer je de producten vanzelf kennen.

3. Vermijd bepaalde gedeeltes van de supermarkt. Zo kennen we de gang van Chips, snoep, koek en dranken, maar vermijd de gang. Als je allemaal lekkere producten om je heen ziet dan word de verleiding ook groter. Beperk je zoveel mogelijk tot de versafdeling, fruit , groente e.d

4. Stick to The plan! Maak een boodschappenlijst en blijf daar bij!
Schrijf de dingen op die je nodig hebt en blijf daar ook bij. Laat je niet verleiden door wat extra dingen te halen voor in het weekend. Het helpt, zoals gezegd, ook wl wanneer je de gangen in de supermarkt vermijd!

5. Als laatste, misschien de bekendste, nooit boodschappen doen op den lege maag! Dit wekt anders de zin op in lekkere dingen.

Voed je lichaam!

Met behulp van deze tips word het hopelijk wat gemakkelijker om je te helpen bij een gezonde levensstijl.
Nu nog erbij gaan sporten!
Tip: samen sporten is leuker!
Denk aan small-group(een groepje van max 4 personen) kostentechnisch is dit ook vaak een slimme manier.

Succes!
Www.depersonaltrainers.nl

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een