Vakantie voorbij, Kilo’s erbij!

Ben je na je vakantie aangekomen? Dat is niet zo gek. Je leeft anders en 2-3 kilo zit er zo bij op. je lichaam komt tot rust en dat zorg voor veranderingen in je hormoonhuishouding. Geniet, maar leef wel bewust. Wil je de kilo's er snel weer af? Daar hebben wij de juiste programma's voor!

Vakantie.

Je was zo goed bezig, maar ineens stond de vakantie weer voor de deur.
Het moment waarop we ons toch enigszins laten gaan. Je beweegt wat minder en je eet wat meer.
Eenmaal op de weegschaal aanbeland volstrekt het feit zich dat de afgelopen 2 weken in het mooie all-inclusive resort je gewicht weinig goeds heeft gedaan. 2a3 Kg aankomen heb je zo bereikt. Waarom gebeurt dit zo vaak na de vakantie en nog belangrijker; hoe voorkom ik het?

Weegschaal.

Er zijn ook uitzonderingen op de regel. Er zijn immers mensen die tijdens de vakantie ook erg goed opletten maar toch aankomen. Zo stond ik na de vakantie op de weegschaal en moest ik mij ook even achter de oren krabben. Nu moet ik bekennen dat het hotel een erg lekkere wijn had, maar toch. Dat was niet genoeg om mijn 1,5kg extra aangekomen te verklaren. Dus ik ging op onderzoek,

Vakantie hormomen

Zo kwam ik meerdere artikelen gebaseerd op een onderzoek tegen die dit op een zeer logische manier verklaarden.
Wanneer je een drukke of stressvolle baan hebt draaien je hormonen op volle toeren. Het is bekend dat een instabiele hormoonhuishouding veel doet met je gewicht. Als je vanuit een stressvolle periode op vakantie gaat komt je lichaam tot rust op zowel geestelijk als fysiek vlak. Dit lijkt prettig maar brengt ook een risico met zich mee. Je lichaam merkt dat het rust komt en dat kan voor veranderingen zorgen in je hormoonsysteem. Zo kan je stofwisseling bijvoorbeeld sneller of juist langzamer gaan werken terwijl je juist denkt dat vakantie juist zo goed voor je is. En begrijp me niet verkeerd, ik denk juist dat je vakantie nodig hebt en dat het goed is om geest en lichaam tot rust te laten komen, maar dit kan dus wel een bijkomend effect zijn.

Bewustwording

Ondanks dat je dus ‘goed bezig’denkt te zijn kan je dus toch aankomen. Het lichaam is een complex geval en we kunnen er simpelweg niet altijd iets aan doen. Er blijft natuurlijk altijd nog wel een grote groep mensen die er wél iets aan kunnen doen. Misschien hoor je zelf wel bij de groep die zich inderdaad laat gaan tijdens de vakantie en meer gaan eten, meer alcohol nuttigt en niet of nauwelijks beweegt. Uiteindelijk heb je dit zelf in de hand. Vraag je zelf eens af of het echt nodig is om elke ochtend bij het ontbijt meer te consumeren dan je thuis doet. Vraag je zelf ook eens af of de extra glazen wijn nu wel zo nodig zijn. En natuurlijk idem met het avondeten. Wees bewust en sta er bij stil.

Toch aangekomen tijdens de vakantie?

Met een verkort programma zoals sportvasten wat je bij mij kunt volgen kun je de extra kilo’s zo weer afvallen. Het is geen quick-fix, maar een programma waar je iets aan hebt op langere termijn. Je leert bewust met voeding om te gaan, je wordt fitter, conditioneel sterker en natuurlijk wanneer je je aan het programma houdt verlies je de ongewenste extra kilo’s.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een