Personal trainer of Fysiotherapeut?

Personal trainer of fysiotherapeut?

Personal training is hot. Was het een paar jaar geleden nog een decadente luxe, nu is het redelijk ‘gewoon’. Het aanbod groeit en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Want wanneer ga je naar een personal trainer en wanneer kies je voor sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut? Ik zet even de voors en tegens voor je op een rijtje.

Kies je doel

Je keuze hangt vooral af van je sportieve doel. Heb je een blessure of ziekte (gehad) en wil je op een gezonde manier het trainen weer oppakken, dan is het een prima keuze om naar een fysiotherapeut te gaan. Samen met je behandelend arts kan hij of zij een verantwoord trainingsschema opstellen. Vervolgens kun je daar individueel of in groepsverband gaan trainen. Het doel van trainen bij een fysiotherapeut is meestal revalidatie. Bijvoorbeeld als je problemen met je gewrichten, spieren, hart of longen hebt.

Wil je fit en/of sterk worden?

Heb je geen medische klachten (meer), dan kun je overstappen naar een personal trainer. Het doel van deze trainingen is meestal het opbouwen van conditie en spiermassa en/of het afbouwen van gewicht. Een personal trainer geeft je voedingsadviezen en besteedt ook aandacht aan de mentale coaching. Je krijgt hier een totaalpakket om je leefstijl te verbeteren.

Naar de fysiotherapeut of de Personal Trainer?

De werkzaamheden van fysiotherapeut en personal trainer overlappen elkaar gedeeltelijk. Zo zijn er sportscholen die samenwerken met een fysiotherapeut én er zijn fysiotherapeuten die hun werkzaamheden combineren met mental coaching en voedingsadviezen. De fysiotherapeut heeft meer (medische) kennis van sporten met een lichamelijke aandoening of beperking, de personal trainer kan je over het algemeen beter helpen met een compleet leefstijladvies. In de volgende blog vertellen we je meer over waar je op moet letten bij de keuze voor jouw personal trainer.

Het beste van twee werelden

Kies wat bij jou en je doel past. De meest ideale situatie is dat fysiotherapeut en personal trainer samenwerken en hun klanten naar de ander verwijzen als dat nodig is. Het beste van twee werelden dus. Op die manier behaal je op een gezonde manier je doel. Je kunt bij eventuele blessures of aandoeningen gewoon door blijven sporten en als je behandeling bij de fysiotherapeut erop zit, dan kun je je gezonde(re) leefstijl voortzetten met behulp van individuele- of groepssessies met een personal trainer.

Heb je medische problemen en wil je toch sporten? mail me even, dan vertel ik je meer over hoe dat bij ons mogelijk is.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een