Interval, kracht, cardio, Personal Training? Wat werkt wél?

We kennen veel vormen van training. Welke vorm is eigenlijk het best? We leggen je de bekendste uit en bepaal zelf welke vorm voor jou werkt.

Zoveel manieren van trainen, maar wat werkt nu eigenlijk voor jou?

Net als mijn vorig geschreven artikel over Koolhydraten, superfoods en dieten, doe je er goed aan om dit nieuwe artikel ook met een ‘knipoog’ te lezen.
Ook over trainen word een hoop geschreven. In de komende artikelen zal ik er wel eens een keer dieper op in gaan, maar net als je met training rustig moet opbouwen, ga ik dat ook met deze artikelen doen. Zie het dus als een handboek en pluk de dingen eruit waar je zelf iets mee kunt.

Want wat moet je nu weten over training?


Als ik dit artikel 10 jaar geleden zou schrijven dan zouden ze me in die tijd voor gek hebben verklaard.
10 jaar geleden was Cardio ‘booming bussines’. Want om af te vallen, was cardio het enige dat telde.
Cardio was immers de enige manier om in de vetverbranding te komen.
Inmiddels weten we gelukkig wel beter. Inmiddels kennen we ook het belang van krachttraining.
Is Cardio dan zo slecht? Nee, zeker niet. Sterker nog, ik adviseer mijn klanten vaak om naast mijn training met een Personal Trainer ook cardio te gaan doen.  Echter moet je het ook niet te vaak doen. Dit heeft alles te maken met een hormoon wat we het groeihormoon noemen. Iets waar ik jullie als lezer vandaag niet mee ga vervelen..
Je moet Cardio alleen niet als een op zichzelf staand iets zien. Je hebt meer mogelijkheden dan slechts een loopband, fiets en crosstrainer.

Krachttraining

Waar het om draait is dat je ‘schade’ creëert aan je spieren. Het blijkt dat wanneer je dit doet dat je lichaam veel actiever gaat werken en je daardoor hoger in de verbranding zult komen.
Dit kun je doen d.m.v bijvoorbeeld krachttraining. Met krachttraining kun je heel goed een interval workout in elkaar draaien. Je hebt hier namelijk niet veel voor nodig. Interval training is sneller en effectiever. In korte tijd bereik je meer effect dan een langdurige cardio workout.

Personal Training

Niet iedereen wil of heeft een Personal Trainer.
Sommigen hebben zelf voldoende motivatie om naar de sportschool te gaan. Maar, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de motivatie we hebt, maar niet voldoende kennis. Personal Training kan je natuurlijk wel een uitkomst bieden.
Om jullie lezers een klein beetje op weg te helpen heb ik sinds kort een Youtube kanaal gelanceerd.
Dit kanaal bevat maar liefst 40 oefeningen die je allemaal kunt toepassen in je interval workout.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je graag wat meer verdieping in de theoretische onderbouwing? Mail naar info@rbpersonaltraining.nl en ik ga je helpen.

Tip voor deze week: Warm weer, drink voldoende! Als je gaat sporten is water met deze warmte vaak niet genoeg. Speur het web eens af naar ‘Isotone Sportdranken’.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een