Never waste a good crisis!

Ken je deze quote? Hij wordt veelal gebruikt door ondernemers. Het is een quote van Winston Churchill en deze heeft al velen geïnspireerd om in kansen en mogelijkheden te denken in zware tijden. Dus in dat opzicht is het breder toepasbaar en kun je je er als mens(ook als niet ondernemer) door laten inspireren. Never waste a good crisis, en ik ga je vertellen hoe.

Stel doelen voor 2021, maar wees niet te hard voor jezelf.

In deze crisis leven we een beetje op de automatische piloot. We zijn drukker, of misschien wel minder druk. Feit is dat we momenteel minder te zeggen hebben over hoe we ons eigen leven indelen. We hebben ons immers aan de geldende corona voorschriften te houden. Dat neemt niet weg dat er geen andere dingen zijn waar we zelf wel invloed op hebben. Hoe sta jij ervoor aan het eind van 2021? Laat je het allemaal maar gebeuren en zie je het als een verloren jaar, of ben je bereid om te reflecteren en een stip op de horizon voor jezelf te creëren? Hoe eindig jij dit jaar?

Droom, laat niet los, en start vandaag.

Heb je een doelstelling op papier? Koppel er dan direct een actie aan. Het is belangrijk om direct actie te ondernemen. Misschien heb je begin dit jaar wel goede voornemens opgesteld en is er nog weinig van terecht gekomen. Misschien heb je niet voldoende nagedacht over de actie die moet volgen op je beschreven doelstelling.

We begonnen met: ‘Never waste a good crisis’. Ongewild ben je in een situatie terecht gekomen waarbij je ritme verstoord is. Scholen en sportscholen zijn gesloten, en hoogst waarschijnlijk werk je nu vanuit huis. Tijd om te reflecteren dus! Een crisis geeft je de mogelijkheid om te bepalen wat je echt wilt. Kamp je bijvoorbeeld al een tijd met overgewicht of ervaar je regelmatig stress? Misschien is dit jaar dan wel het jaar om aan jezelf te werken. Maak je doelstelling concreet, droom, laat je droom niet los en koppel er direct een actie aan. Een actie hoeft niet direct een oplossing te zijn. Een actie kan ook zijn(bijvoorbeeld in het geval van afvallen) het benaderen van een Personal Trainer of diëtist. Samen met deze persoon kun je kijken naar de geformuleerde doelstelling en met professionele ondersteuning kun je de juiste actie toepassen.

Ontwikkeling

Om sterker uit een crisis te komen dien je jezelf te blijven ontwikkelen. Stil zitten en afwachten tot alles weer voorbij is. Ik denk dat deze crisis je de uitgelezen mogelijkheid geeft om jezelf te ontwikkelen. De focus op jezelf, en niet op alle negatieve berichtgeving uit de wereld om je heen. De juiste mindset, verandering en de stip op de horizon komen niet vanzelf. Vanuit fysiek oogpunt kun je op veel vlakken stappen maken zowel mentaal en lichamelijk. Wij zijn je partner op dit gebied. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken naar je doelstelling. Indien wij hier op fysiek vlak iets voor je kunnen betekenen dan zijn wij misschien wel ‘de actie’ die je zoekt voor je beschreven doelstelling.
Never waste a good crisis. Of je hier gebruik van maakt is aan jou.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een