Geen tijd om te sporten

'Geen tijd om te sporten' is een veelgehoord excuus. Vaak is het een kwestie van prioriteit. Sporten is belangrijk en kent vele gezondheidsvoordelen. Wij vertellen u graag waarom het belangrijk is om te sporten en hoe u sport tot uw prioriteit kunt maken.

Geen tijd om te sporten.

Dit hoor ik vaak. Ik wil wel, maar ik heb geen tijd om te sporten.
Ik noem het echter prioriteit en ik zal uitleggen waarom.

Wat is er immers belangrijker dan je eigen gezondheid?
Natuurlijk is het vervelend als je ziet dat je elk jaar steeds wat zwaarder wordt. En afvallen is niet altijd gemakkelijk. De gemiddelde westerling komt 1 Kg per jaar aan zonder dat hij/zij daar iets voor hoeft te doen. Dat heeft met meerdere factoren te maken waaronder onze voedselindustrie en onze(dus die van u) levensstijl.
Niet sporten, gemakkelijk en ongezond voedsel.
Kleermakers zullen vast blij met u zijn, ‘Doet u maar een maatje groter..’

Risico’s

Eerlijk is eerlijk, er word veel geschreven over wat de beste aanpak is om het tij te keren. Deze publicatie is er ook niet voor bedoeld om je te vertellen wat de beste aanpak is om af te vallen of uw levensstijl te verbeteren. Ik wil u graag bewust maken. Het maatpak dat je draagt kun je namelijk groter laten maken, maar denkt u wel eens aan de gezondheidsrisico’s van binnenuit?

hartinfarct
hersenbloeding
verstopte bloedvaten (trombose)
suikerziekte
bepaalde vormen van kanker
verhoogde bloeddruk
galstenen
gewrichtsaandoeningen
spataderen
huidstrepen
cellulitis

Met de gedachte dat de gemiddelde westerling 1KG per jaar aankomt kan je gewicht in hoog tempo oplopen tot een gewicht waarbij bovenstaande aandoeningen slechts een kwestie van tijd zijn.

Geen tijd, maar prioriteit.

Praten we nu dus over tijd of prioriteit? In mijn klantenkring heb ik hard werkende mensen die veel op pad zijn. Weken van 60-70u zijn hierin geen uitzondering. Tijd hebben ze niet, wat ze wel hebben is prioriteit. Laten we wel wezen, als je echt iets wil..

Ik als Personal Trainer richt zich op het individu. Mijn flexibele beroep brengt ons in staat om met u mee te denken. Sporten waar en wanneer u wil. 1 Kg per jaar lijkt niet veel, maar strijk het eens uit over een aantal jaren. Je kunt nooit te vroeg beginnen met sporten. Eigenlijk had u al gisteren moeten beginnen, of had u toen geen tijd…

Don’t Stop Here

More To Explore

Blog
Ruben Buursen

Hoe gaat het afvallen bij jou?

De eeuwige strijd; Het afvallen gaat nooit zoals gehoopt. De afgelopen decennia is het aantal diëten en voorgeschreven voedingspatronen enorm gestegen.‘Tot wanhoop toe’ krijgen we

Blog
Ruben Buursen

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’. Je opa of oma heeft het vast wel eens aan je gevraagd. Gelukkig is er in de wereld om ons heen steeds meer de focus op gezonde voeding, maar zijn er ook nog steeds mensen die geen groenten lusten. Wij hebben wat tips voor je en leggen je uit waarom groenten zo belangrijk zijn!

Blog
Ruben Buursen

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag is een moeilijk punt voor velen. We zijn vaak vastgesleten in patronen en om dit te doorbreken kost veel moeite. Het is zonder meer een kwestie van een lange adem. Hoe pas je gedragsverandering toe, en belangrijker; Hoe houdt jet het vol? lees er snel meer over.