Fit de Piste Op: Voorbereiding wintersport

De winter komt eraan en dat betekent voor veel mensen: wintersport! Of je nu de bergen gaat trotseren op ski’s, je snowboard (of alleen voor de apres ski) je weetl dat het best intensief kan zijn. Wintersport is genieten, maar wat ons betreft moet je je hier goed op voorbereiden. Niet alleen om zonder blessures thuis te komen, maar ook om er beter en langer van te kunnen genieten. Gelukkig kan dat bij ons! Wij helpen we je om sterk, fit en vol energie de piste op te gaan. In deze blog vertel ik je precies hoe je voorbereiding wintersport eruit ziet!

Waarom Voorbereiding Echt Een Must Is

Kijk, wintersport is niet zomaar een dagje uit. Het is inspannend, je gebruikt spieren waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. Vooral je benen, core (buik en rug) en je conditie krijgen flink wat te verduren. Als je niet goed voorbereid bent, kun je snel last krijgen van vermoeidheid of – nog erger – een blessure. En dat wil je natuurlijk niet.

Bij De Personal Trainers geloven we erin dat een goede voorbereiding je wintersport niet alleen leuker maakt, maar ook veiliger. Door nu te beginnen met trainen, zorg je ervoor dat je straks met een sterk en fit lichaam van de bergen kunt genieten, zonder dat je halverwege de dag op moet geven omdat je benen het niet meer aankunnen.

Waar Moet Je Op Trainen?

  1. Kracht in je Benen Denk aan hoe vaak je door je benen zakt als je van een berg af gaat. Sterke bovenbenen en billen zijn dus een must. Squats, lunges, allemaal super effectief om die benen voor te bereiden.
  2. Core Kracht Je core is je powerhouse! Bij skiën of snowboarden helpt een sterke core je om in balans te blijven. Oefeningen zoals planken en Russian twists zorgen ervoor dat jij die bochten stevig en gecontroleerd neemt.
  3. Conditie Wintersport is geen sprint, het is een marathon. Om lange dagen op de piste vol te houden zonder uitgeput te raken, is een goede conditie cruciaal. Intervallen of HIIT-training is hiervoor perfect.
  4. Flexibiliteit en Mobiliteit Beweeglijkheid is misschien wel het geheim voor blessurevrij skiën of snowboarden. Regelmatig stretchen en werken aan je flexibiliteit zorgen ervoor dat je soepel blijft bewegen, ook na een dagje vallen en opstaan.

Hoe Helpen Wij Jou?

Binnenkort starten we met een programma speciaal ter voorbereiding op je wintersport. Of je nu voor het eerst gaat skiën of een ervaren snowboarder bent, we zorgen ervoor dat je sterker, fitter en klaar bent voor de berg. We focussen ons op de vier pijlers: kracht, core, conditie en flexibiliteit. Zo weet je zeker dat je lichaam alles aankan wat wintersport van je vraagt.

Het lijkt misschien wat vroeg, en misschien ben je nog aan het nagenieten van je zomervakantie maar voor je het weet staat koning winter voor je deur. En laten we wel zijn; Om 4 weken voordat je op wintersport gaat te gaan voorbereiden is laat. Dus begin op tijd!

Goed voorbereid zijn? Neem contact op.

Wil je goed voorbereid op wintersport? Dan is dit het moment om te beginnen met trainen! Neem vandaag nog contact op met ons en samen zorgen we ervoor dat jij straks optimaal van je wintersport kunt genieten.

Meer weten? Kijk op www.depersonaltrainers.nl voor meer informatie of klik direct hier om een intake te boeken. Wij zorgen dat je fit en blessurevrij de piste op gaat!

Don’t Stop Here

More To Explore

Blog
Ruben Buursen

Duo training in Enschede

Duo Training in Enschede: Samen Werken aan Gezondheid en Fitheid Op zoek naar een manier om fitter en sterker te worden, maar vind je het