Een Personal trainer is zo decadent.

Heb jij een personal trainer?! Vaak krijgen mensen nog een verontwaardige reactie wanneer ze vertellen dat ze een personal trainer hebben. Ze vinden het vaak decadent. Maar is niet juist slim? Waarom is het juist verstandig om een personal trainer in te schakelen? Wij vertellen je er over.

Slim of decadent?

Dat is wat sommige mensen denken. Persoonlijk zie ik dat (natuurlijk) anders. Het gaat bij personal training om één op één aandacht, die ervoor zorgt dat je je doelen behaalt. Voor mensen die de bewuste keuze maken om een gezonde leefstijl wat meer prioriteit te geven, kan een personal trainer nét dat zetje in de rug zijn om die verandering te maken en vol te houden. Is dat decadent of is het gewoon slim?

Dat kan ik toch gewoon zelf?

Theoretisch wel ja. Heel veel Nederlanders maken op 1 januari de keuze om iets aan hun lifestyle te doen. Gezonder eten, meer sporten. Je kent het wel. Ze kopen een pot eiwitshakes, doen de suiker in de ban en nemen een sportschoolabonnement voor een jaar. Nog geen twee weken later zijn de meesten hun voornemens vergeten en vallen ze terug in hun oude gewoonten. De sportschoenen blijven op de mat staan tot het weer 1 januari is. Theoretisch kun je zelf je leefstijl veranderen, maar de praktijk wijst dus anders uit.

Niet lullen maar poetsen

Als we ervan uitgaan dat je rond je dertigste wilt starten met een gezondere leefstijl en gemiddeld 75 jaar wordt, dan kun je dit 1 januari ritueel zo’n 45 keer herhalen. Als je lifestyle erg beroerd is, dan haal je die 45 keer niet. Dat is een harde opmerking, maar het is ook wat het is. En dat mag ook een keuze zijn. Wie het anders wil is kan met behulp van een (decadente) personal trainer de weg naar verandering inslaan. Eén op één of samen met anderen.

Gedeelde smart is halve smart

Samen je doelen behalen is net even makkelijker dan het alleen doen. Je motiveert elkaar, wilt niet onderdoen voor de ander en je loopt waarschijnlijk samen tegen dezelfde dingen aan. Bovendien is samen trainen ook gewoon gezellig. De eerste groep die het Lifestyle Changing Program volgt (drie personen) is in de eerste zes maanden van dit jaar samen zo’n zestig kilo afgevallen. Ze sporten volop (ook buiten de gezamenlijke trainingen) en voelen zich een stuk beter dan voorheen. Grote kans dat ze dit niet gehaald hadden als ze dit alleen hadden gedaan (dit zijn uiteraard hun eigen woorden).

‘Ja, maar dat kan ik niet betalen’

Als personal trainer hoor ik veel ‘ja maren’. Deze ‘ja maren’ zijn voor de meeste mensen ook juist de oorzaak dat ze niet zo fit, krachtig, gezond of slank zijn als ze zouden willen. Maar om even op de kosten terug te komen: voor 12,50 euro per week kun je onze groepslessen volgen. Dat kost je minder dan een half pakje sigaretten per dag. En ook minder dan één maaltijd van McDonalds per week. Dus hoezo decadent! Aan jou de keuze. Kies je voor een gezonder leven en een fitter lijf, dan ben je van harte welkom!

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een