Een Personal trainer is zo decadent.

Heb jij een personal trainer?! Vaak krijgen mensen nog een verontwaardige reactie wanneer ze vertellen dat ze een personal trainer hebben. Ze vinden het vaak decadent. Maar is niet juist slim? Waarom is het juist verstandig om een personal trainer in te schakelen? Wij vertellen je er over.

Slim of decadent?

Dat is wat sommige mensen denken. Persoonlijk zie ik dat (natuurlijk) anders. Het gaat bij personal training om één op één aandacht, die ervoor zorgt dat je je doelen behaalt. Voor mensen die de bewuste keuze maken om een gezonde leefstijl wat meer prioriteit te geven, kan een personal trainer nét dat zetje in de rug zijn om die verandering te maken en vol te houden. Is dat decadent of is het gewoon slim?

Dat kan ik toch gewoon zelf?

Theoretisch wel ja. Heel veel Nederlanders maken op 1 januari de keuze om iets aan hun lifestyle te doen. Gezonder eten, meer sporten. Je kent het wel. Ze kopen een pot eiwitshakes, doen de suiker in de ban en nemen een sportschoolabonnement voor een jaar. Nog geen twee weken later zijn de meesten hun voornemens vergeten en vallen ze terug in hun oude gewoonten. De sportschoenen blijven op de mat staan tot het weer 1 januari is. Theoretisch kun je zelf je leefstijl veranderen, maar de praktijk wijst dus anders uit.

Niet lullen maar poetsen

Als we ervan uitgaan dat je rond je dertigste wilt starten met een gezondere leefstijl en gemiddeld 75 jaar wordt, dan kun je dit 1 januari ritueel zo’n 45 keer herhalen. Als je lifestyle erg beroerd is, dan haal je die 45 keer niet. Dat is een harde opmerking, maar het is ook wat het is. En dat mag ook een keuze zijn. Wie het anders wil is kan met behulp van een (decadente) personal trainer de weg naar verandering inslaan. Eén op één of samen met anderen.

Gedeelde smart is halve smart

Samen je doelen behalen is net even makkelijker dan het alleen doen. Je motiveert elkaar, wilt niet onderdoen voor de ander en je loopt waarschijnlijk samen tegen dezelfde dingen aan. Bovendien is samen trainen ook gewoon gezellig. De eerste groep die het Lifestyle Changing Program volgt (drie personen) is in de eerste zes maanden van dit jaar samen zo’n zestig kilo afgevallen. Ze sporten volop (ook buiten de gezamenlijke trainingen) en voelen zich een stuk beter dan voorheen. Grote kans dat ze dit niet gehaald hadden als ze dit alleen hadden gedaan (dit zijn uiteraard hun eigen woorden).

‘Ja, maar dat kan ik niet betalen’

Als personal trainer hoor ik veel ‘ja maren’. Deze ‘ja maren’ zijn voor de meeste mensen ook juist de oorzaak dat ze niet zo fit, krachtig, gezond of slank zijn als ze zouden willen. Maar om even op de kosten terug te komen: voor 12,50 euro per week kun je onze groepslessen volgen. Dat kost je minder dan een half pakje sigaretten per dag. En ook minder dan één maaltijd van McDonalds per week. Dus hoezo decadent! Aan jou de keuze. Kies je voor een gezonder leven en een fitter lijf, dan ben je van harte welkom!

Don’t Stop Here

More To Explore

Blog
Ruben Buursen

Hoe gaat het afvallen bij jou?

De eeuwige strijd; Het afvallen gaat nooit zoals gehoopt. De afgelopen decennia is het aantal diëten en voorgeschreven voedingspatronen enorm gestegen.‘Tot wanhoop toe’ krijgen we

Blog
Ruben Buursen

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’. Je opa of oma heeft het vast wel eens aan je gevraagd. Gelukkig is er in de wereld om ons heen steeds meer de focus op gezonde voeding, maar zijn er ook nog steeds mensen die geen groenten lusten. Wij hebben wat tips voor je en leggen je uit waarom groenten zo belangrijk zijn!

Blog
Ruben Buursen

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag is een moeilijk punt voor velen. We zijn vaak vastgesleten in patronen en om dit te doorbreken kost veel moeite. Het is zonder meer een kwestie van een lange adem. Hoe pas je gedragsverandering toe, en belangrijker; Hoe houdt jet het vol? lees er snel meer over.