Drie tips om moeiteloos af te vallen

Wij proberen bij onze klanten altijd mee te denken en niet een kant en klaar dieet voor te schotelen. Wij proberen middels duurzame afvaltips resultaten te bereiken. Tips die vol te houden zijn op de lange termijn en die niet dienen als Quick-Fix. Wat de tips zijn? Je leest ze hier.

Ken je die roze olifant?

Alles wat niet mag is leuk. En iedereen kent het verhaal van de roze olifant: probeer NIET aan een roze olifant te denken en je ziet hem direct voor je. Zo is het ook met eten en diëten: als je jezelf op een rigoureus crashdieet zet, dan krijg je na een paar dagen gegarandeerd nachtmerries van chocola en bitterballen. Met alle gevolgen van dien. Nee, we gaan dus op zoek naar duurzame afvaltips

Quick fix of duurzame afvaltips?

Eén van mijn klanten koos voor een snel crashdieet en wou niet aan onze duurzame afvaltips. Drie keer per dag een maaltijdvervanger, die ze met grote tegenzin naar binnen werkte. De meeste shakes en dieetsoepjes zijn namelijk niet zo lekker. Na een paar dagen werd ze steeds gefrustreerder van wat ze allemaal niet mocht. Ze zapte boos weg bij tv reclames van lekkere tussendoortjes en zegde alle feestjes af waar de verleidingen op de loer lagen. Nog een week later lepelde ze de pot Nutella leeg en was ze in staat om de hond zijn koekjes op te knagen. Ze gaf het op, haalde haar schade in en was zwaarder dan vóór haar shakes. Ongetwijfeld zijn er mensen die succesvol afvallen met een streng regime, maar minstens 95% van de mensen is na de dieetpoging weer terug bij af. Of zwaarder. Heeft afvallen dan geen zin? Jawel, maar bij voorkeur op een manier die vol te houden is. Daarom proberen wij middels duurzame afvaltips een nieuw patroon te creëren. En het is de kunst om die manier te vinden.

Een paar afvaltips:

  1. Drink geen calorieën, of alleen bij uitzondering Als je gewend bent om drie glazen cola per dag te drinken, dan bespaar je ongeveer 93.000 kcal op jaarbasis als je dat niet meer doet. Als je de cola door water vervangt, dan kun je daardoor bijna ongemerkt 13 kilo afvallen.
  2. Houd een tijdje bij wat je eet, bijvoorbeeld via een app (MyFitnessPal o.i.d.). Van alle afvaltips is dit 1 van de belangrijkste. Je moet namelijk weten wat je eet.
    Niet om jezelf op je eten af te rekenen, maar om inzicht te krijgen in waar je valkuilen zitten. Een klant hield zich strikt aan haar ‘eetplan’ en in het weekend nam ze als ‘beloning’ een zakje bananenchips. Fruit is immers gezond. In dat zakje bleken bijna 1500 kcal te zitten. Dat zijn er toch weer 78.000 op jaarbasis.
  1. Zorg voor een lange naverbranding (afterburn) Na een krachttraining heb je ongeveer 48 uur naverbranding, waarin je extra kcal verbrandt. Ter vergelijking: met een rondje hardlopen is dat slechts ongeveer 30 minuten. Wil je afvallen, dan kun je dus beter een half uurtje krachttraining doen.
  2. Eten moet geen issue (meer) zijn. En sporten ook niet.Beetje raar motto voor een personal trainer misschien, maar ik sta er wel achter. Eten is een brandstof voor je lichaam én op zijn tijd een genotmiddel. Het is niet iets om de hele dag mee bezig te zijn. Waarschijnlijk heb je belangrijker dingen te doen in je leven.

Of kom bij ons trainen.

Hetzelfde geldt voor sporten: je hoeft echt niet urenlang op een crosstrainer te staan om af te vallen. Regelmatig een groepsles  volgen is echt voldoende. Kom een keer meetrainen en ervaar het gewoon zelf. Tijdens de training krijg je uiteraard ook de resterende afvaltips. Wanneer wil je beginnen ?

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een