De zin, en de onzin van het vergelijken van je Personal Trainer

Het kiezen van de juiste personal trainer is geen snel uitgemaakte zaak. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal op letten? Hoe ben jij er zeker van dat je een goede personal trainer hebt gevonden? Gelukkig hebben wij wat tips voor je waar je op kunt letten.

Vrij beroep

Lees jij mijn andere blogs wel eens? Mooi, dan weet je inmiddels van een eerder geschreven stuk dat mijn beroep een vrij beroep is, en dat iedereen zich daarmee een Personal Trainer kan noemen. Dat is fijn, want als je dus niet weet wat je later wilt worden kun je immers altijd nog Personal Trainer worden.
Dat maakt in o.a Enschede de keuze reuze en het kiezen en vergelijken van de juiste Personal Trainer soms een behoorlijke opgave. Als consument is het fijn wanneer je de keus hebt, maar in onze branche schuilt ook een gevaar. Je wilt geen hobbyist, maar iemand die gekwalificeerd, of in het minste geval deskundig genoeg is om je te helpen bij je doelstelling. Daarom is het vergelijken van je Personal Trainer enorm belangrijk.

Hoe ga je er als consument mee om?

Begin met een klein onderzoek. Staat iemand ingeschreven bij de KVK? Dan is het in ieder geval iemand die geregistreerd staat en zijn of haar zaken serieus neemt.
Vervolgens zijn er wat verzamelwebsite’s waar verschillende trainers opstaan met hun diploma en ervaringen.
www.personal-trainer.nl is daar een goed voorbeeld van.
Heeft je trainer een website? Kijk eens tussen alle verhalen. Misschien ken je iemand of voel je je vrij genoeg om met iemand die een referentie heeft geschreven contact op te nemen.

Juiste papieren?

Heb je wat onderzoek gedaan? Dan neem eens contact op met de trainer die je voor ogen hebt. En waar begin je dan vervolgens? Bepaal goed van te voren wat je wilt weten.
Ga een persoonlijk gesprek aan met je trainer en bereid je goed voor. Het is geen schande om wanneer je bij een gekwalificeerde trainer bent te vragen naar zijn of haar papieren.
Enkele instanties zijn;

  • FITVAK
  • LAPT
  • NASM

Dat zijn de meest voorkomende organisaties waar een Personal Trainer bij aangesloten kan zijn, of zijn diploma behaald kan hebben.
Zeggen papieren alles? Dat is een lastige. Een trainer met ruim 20 jaar ervaring zonder papieren kan immers een betere trainer zijn dan een trainer met de juiste papieren maar die net voor zichzelf begint. Dat maakt het vergelijken van een Personal Trainer ook lastig. Ik geloof er wel in dat een diploma zorgt voor de juiste basis.
Vraag vervolgens ook eens naar negatieve ervaringen van de Personal Trainer. Een trainer zal snel alleen zijn successen met je willen delen, maar zal ook vast trajecten hebben gehad die minder succesvol zijn verlopen. Vraag de trainer eens waarom, en waar het aan heeft gelegen.
In onze studio is iedereen vrij om een kosteloze proeftraining te doen. Wij vinden dit niet meer dan normaal. Je gaat vaak immers een traject aan voor langere periode en dan wil je graag weten waar je aan toe bent.

Find the right drill.

Al is een trainer nog zo goed, je moet ook nog leuk met elkaar om moeten kunnen gaan.
De ervaring leert dat de klik tussen jou en je trainer net zo belangrijk is al de kennis waar je trainer over beschikt. Niet iedereen is op zoek naar een ‘drill instructor’. Bepaal goed wat je zoekt in een trainer en tast in je proeftraining af wat voor een persoon hij/zij is, en of dat bij je past.
We helpen je graag bij de keuze, en vinden het ook niet erg om je door te verwijzen naar een collega trainer wanneer wij denken dat deze persoon beter bij je past.

Advies is gratis zeggen we altijd..

Ruben.

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een