Binnen Trainen vs. Bootcamp: Waarom Wij De Studio Verkiezen

Bootcamp in de buitenlucht klinken altijd zo lekker avontuurlijk. Lekker in het park, frisse lucht, en trainen met een groep. Toch kiezen wij er bij de Personal Trainers liever voor om onze trainingen binnen in de studio te geven. Waarom? Nou, daar hebben we een aantal goede redenen voor die we graag met je delen.

1. Geen Gedoe met het Weer

Stel je dit eens voor: je hebt zin om lekker te knallen in je bootcamp, maar het begint te regenen, of erger nog, het giet pijpenstelen. Misschien vind je het geen probleem om nat en modderig te worden, maar voor veel mensen is dat toch een flinke domper op hun motivatie. In onze studio maakt het weer niet uit. Of het nu hagelt, de zon te fel schijnt of de wind je om de oren waait – binnen train je altijd in een comfortabele omgeving. En je kunt ook nog een goede kop koffie of thee krijgen..

2. Toegang tot alle materialen

Een groot voordeel van binnen trainen is de variatie aan materialen waar je gebruik van kunt maken. Buiten tijdens een bootcamp heb je vaak maar beperkte opties, misschien een paar gewichten en elastieken. In de studio hebben we een breed scala aan apparatuur, van de nieuwste fitnessapparaten tot kettlebells en alles daartussenin. Hierdoor kunnen we onze trainingen altijd precies aanpassen aan jouw doelen, zonder beperkingen.

3. Douchen en Opfrissen

Na een flinke work-out wil je je waarschijnlijk even opfrissen, vooral als je daarna nog iets te doen hebt. In het park of bos waar bootcamps vaak worden gehouden, heb je geen douche of toilet in de buurt. In onze studio kun je na je training gewoon onder de douche springen en jezelf weer fris voelen. Een klein maar fijn voordeel, zeker als je direct door moet naar werk of een afspraak.

4. Altijd een Fijne Temperatuur

In de zomer kan een bootcamp in de zon behoorlijk pittig zijn, en in de winter kunnen kou en wind de training echt zwaar maken. In de studio is dat geen issue. Dankzij de airco en verwarming is het binnen altijd aangenaam. Niet te warm, niet te koud – precies goed om je op je training te kunnen focussen zonder afgeleid te worden door de hitte of kou.

5. Veiligheid Boven Alles

Buiten trainen is heerlijk, maar het brengt ook wat risico’s met zich mee. Oneffen terrein, gladde stukken door regen, of obstakels (zoals de hondenpoep op het plaatselijke grasveldje) kunnen voor blessures zorgen. Binnen in onze studio heb je daar geen last van. Dit zorgt ervoor dat we blessures zoveel mogelijk kunnen voorkomen en dat je zonder zorgen kunt trainen.

En Toch… Die Buitenlucht?

We snappen het hoor, trainen in de frisse lucht heeft zo zijn charme. Maar wanneer we de voordelen van onze studio naast een bootcamp in de buitenlucht leggen, kiezen wij toch echt voor binnen. Het geeft ons de mogelijkheid om jou de beste begeleiding te geven in een omgeving die helemaal is ingericht voor jouw training. Betekent dat dan dat buiten trainen voor ons een no-go is? Nee zeker niet. Op verzoek vinden wij het prima om onze training buiten te doen. Maar we vertellen er altijd wel graag bij dat wanneer je een optimale training wil dat we de voorkeur geven om dit binnen te doen.

Gezien de herfst op de loer ligt en daarmee het slechte weer vaak begint, nodigen we jou als ‘bootcamper’ uit om te ervaren hoe het is om binnen te trainen! Misschien als overbrugging in de herfst en winter, of misschien ben je na een paar trainingen wel helemaal om!
Wil je het een keer proberen? Klik hier en laat je gegevens achter voor een proefles!

Don’t Stop Here

More To Explore

Blog
Ruben Buursen

Duo training in Enschede

Duo Training in Enschede: Samen Werken aan Gezondheid en Fitheid Op zoek naar een manier om fitter en sterker te worden, maar vind je het