Afvallen van wijn?!

Afvallen met rode wijn

Dit zijn vaak de titels waar we als mens enthousiast van worden.
De titel geeft meestal de aanleiding om een blog wel/niet te gaan lezen. En ‘afvallen van rode wijn’ is meestal wel een aanleiding. Maar zal het in dit geval ook echt waar zijn?
Daar zal je wat verder voor moeten lezen.

Het antwoord is: ‘ja’. Maar er zijn wat kanttekeningen.
Voor sommige mensen is een glas wijn op z’n tijd een vorm van ontspanning. Als je thuis komt van werk, het weekend vieren of soms enkel alleen op een feestje of verjaardag, dat is voor iedereen anders. Ontspanning is een belangrijke factor in het leven. De boog moet niet altijd gespannen staan en innerlijke rust is belangrijk voor je.

Ontspanning

Wat gebeurt er dan als je die ontspanning niet hebt?
In deze maatschappij waarin iedereen druk is met zinvolle en soms minder zinvolle bezigheden vragen we meer en meer van elkaar en van ons zelf. Het is niet altijd de druk die ons op wordt gelegd maar ook steeds vaker de druk die we ons zelf op leggen.
Wanneer je thuis komt van werk houdt ons werk niet op.
Met een telefoon, laptop en/of tablet van de zaak zijn we toch benieuwd naar de e-mail die binnenkomt of ben je druk bezig met een case. Je gaat je zelf voor bij en laat je ontspanning erbij in schieten met als resultaat? Stress. Hoe fijn is het dan om een glas wijn te nuttigen.
Stress is funest als je bezig bent met een proces om gewicht te verliezen. Als je stress hebt maakt het lichaam cortisol aan. Stress is ook het hormoon dat je eetlust stimuleert en zorgt dat het lichaam reserves opslaat van wat je eet.
Teveel stress zorgt er voor dat je lichaam meer gaat opslaan dan je eigenlijk zou willen.

Ah fijn, dus? Ontspan!
Je zult dus moeten kunnen ontspannen wanneer je bezig bent met afvallen. Balans noemen ze dat ook wel.
Als dat voor jou betekent dat je dat graag doet met een glas wijn is hier dus feitelijk niets mis mee.
We praten hier niet over een hele fles, maar een glas rode wijn kan feitelijk dus bevorderlijk zijn in je strijd met de kilo’s!

Don’t Stop Here

More To Explore

Blog
Ruben Buursen

Hoe gaat het afvallen bij jou?

De eeuwige strijd; Het afvallen gaat nooit zoals gehoopt. De afgelopen decennia is het aantal diëten en voorgeschreven voedingspatronen enorm gestegen.‘Tot wanhoop toe’ krijgen we

Blog
Ruben Buursen

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’

‘Jongen, eet je wel genoeg groenten?’. Je opa of oma heeft het vast wel eens aan je gevraagd. Gelukkig is er in de wereld om ons heen steeds meer de focus op gezonde voeding, maar zijn er ook nog steeds mensen die geen groenten lusten. Wij hebben wat tips voor je en leggen je uit waarom groenten zo belangrijk zijn!

Blog
Ruben Buursen

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag is een moeilijk punt voor velen. We zijn vaak vastgesleten in patronen en om dit te doorbreken kost veel moeite. Het is zonder meer een kwestie van een lange adem. Hoe pas je gedragsverandering toe, en belangrijker; Hoe houdt jet het vol? lees er snel meer over.