Afvallen van wijn?!

Afvallen met rode wijn

Dit zijn vaak de titels waar we als mens enthousiast van worden.
De titel geeft meestal de aanleiding om een blog wel/niet te gaan lezen. En ‘afvallen van rode wijn’ is meestal wel een aanleiding. Maar zal het in dit geval ook echt waar zijn?
Daar zal je wat verder voor moeten lezen.

Het antwoord is: ‘ja’. Maar er zijn wat kanttekeningen.
Voor sommige mensen is een glas wijn op z’n tijd een vorm van ontspanning. Als je thuis komt van werk, het weekend vieren of soms enkel alleen op een feestje of verjaardag, dat is voor iedereen anders. Ontspanning is een belangrijke factor in het leven. De boog moet niet altijd gespannen staan en innerlijke rust is belangrijk voor je.

Ontspanning

Wat gebeurt er dan als je die ontspanning niet hebt?
In deze maatschappij waarin iedereen druk is met zinvolle en soms minder zinvolle bezigheden vragen we meer en meer van elkaar en van ons zelf. Het is niet altijd de druk die ons op wordt gelegd maar ook steeds vaker de druk die we ons zelf op leggen.
Wanneer je thuis komt van werk houdt ons werk niet op.
Met een telefoon, laptop en/of tablet van de zaak zijn we toch benieuwd naar de e-mail die binnenkomt of ben je druk bezig met een case. Je gaat je zelf voor bij en laat je ontspanning erbij in schieten met als resultaat? Stress. Hoe fijn is het dan om een glas wijn te nuttigen.
Stress is funest als je bezig bent met een proces om gewicht te verliezen. Als je stress hebt maakt het lichaam cortisol aan. Stress is ook het hormoon dat je eetlust stimuleert en zorgt dat het lichaam reserves opslaat van wat je eet.
Teveel stress zorgt er voor dat je lichaam meer gaat opslaan dan je eigenlijk zou willen.

Ah fijn, dus? Ontspan!
Je zult dus moeten kunnen ontspannen wanneer je bezig bent met afvallen. Balans noemen ze dat ook wel.
Als dat voor jou betekent dat je dat graag doet met een glas wijn is hier dus feitelijk niets mis mee.
We praten hier niet over een hele fles, maar een glas rode wijn kan feitelijk dus bevorderlijk zijn in je strijd met de kilo’s!

Don’t Stop Here

More To Explore

Testimonial
Ruben Buursen

Review Bram Meijer /NL kampioen Padel

Bram is al jarenlang Nederlands kampioen Padel. Bram traint al ruime tijd met onze Trainer Justin om Bram in vorm te houden! De topsport expertise

Testimonial
Ruben Buursen

Review “Dennis”

Ik ben nu sinds 4 maanden actief bezig om af te vallen en vooral gezonder te worden….. mijzelf beter te voelen. Moest wel ff een